Voor de applicatie Dataplattegrond hebben wij het UX en UI Design ontworpen. En voor diegenen die het onderscheid niet precies weten tussen UX en UI: UX  bevindt zicht meer op het analytische en technische vlak en UI komt in de buurt van wat we grafisch ontwerp noemen, alleen dan online. 

Bij Dataplattegrond gaat het om de stad Rotterdam. De applicatie is gebouwd voor iedereen, maar je moet wel een account hebben om toegang tot de gegevens te krijgen. Ben je op zoek naar informatie die te samen te bundelen is op een kaart? Dan is Dataplattegrond dé applicatie om te gebruiken. Het  geeft niet direct specifieke informatie, maar de gebruiker kan relaties leggen en zo conclusies trekken.

Het wordt ingezet door de Gemeente Rotterdam, maar het wordt ook regelmatig commercieel gebruikt. Een voorbeeld. Wil je een kinderkledingzaak beginnen met merkkleding? Dan zoek je op Dataplattegrond de wijken waar de meeste kinderen wonen die ouders hebben met een goed inkomen.  

Door de grote gebruikersgroep en dus gebruikersvraag is de ontwikkeling van Dataplattegrond continu gaande. Door slim projectmanagement en een flexibele werkhouding van ons is dat een makkelijk te realiseren activiteit.