Formula Vee is een bijzonder kunstwerk geïnspireerd op de populaire Formula Vee auto. Dit is een raceklasse met eenzitter formulewagens op basis van een Volkswagen Kever.  De formule ontstond in 1963 in de Verenigde Staten en groeide uiteindelijk uit tot een van de populairste instapklassen in de autosport. Dit kunstwerk is in 25 verschillende handgemaakte variaties als frame 1:1 ingelijst. Allen zijn door de kunstenaar gesigneerd.

Om de interesse in het bezit van het kunstproject te versoepelen, was er vanuit Formula VEE behoefte aan een website waar zowel het sentiment van het kunstproject en het object zelf worden samengevat.

We gingen als volgt te werk. De structuur van de website is ontstaan vanuit de gedachte dat bij ieder kunstproject een verhaal hoort. Dit verhaal wordt in gelaagdheid verteld. Hierbij is vooral fotomateriaal belangrijk. Als je goed kijkt zie je dat in de eerste laag de toepassing te zien is. Vervolgens wordt het verhaal verteld. Tot slot kan de interesse in het bezit van een kunstproject worden aangegeven.

Via swipe kunnen de diverse informatie lagen worden geraadpleegd. 

Om de herkenbaarheid offline te vergroten is een huisstijl gerealiseerd. Het logo vat de persoonlijkheid en het karakter samen binnen de initialen van de kunstenaar, waarbij de Vee auto in zijn vorm te herleiden is. 

Wil je het project bekijken? In het Porsche centrum Gelderland, het Louwman museum in Den Haag en AD Benelux is een exemplaar tentoongesteld.

formulavee.eu