Per 1 januari 2017 geldt in Nederland de Europese Hotel Classificatie. Hotels kunnen 1 tot en met 5 sterren behalen en zich zelfs onderscheiden met de ‘superior’ status. Hotelsterren is dé organisatie in Nederland die voor de uitvoering van de classificatie zorgt. Het bedrijf profileert zichzelf als objectief en transparant. Zij adviseert welke verbeteringen hotels kunnen aanbrengen om de gewenste steraanduiding te verkrijgen. Hoteliers kunnen via de site direct een classificatie aanvragen en een afspraak plannen voor een bezoek van één van de adviseurs. 

De opdracht voor ons was helder. “Zorg voor een duidelijke website die als portal voor hoteliers werkt en waar zij direct zien wat Hotelsterren voor hen kan betekenen. De kernwaarden objectief en transparant moeten zichtbaar zijn in het ontwerp van de site.” 

Bij de realisatie van Hotelsterren.nl hebben we nauw samengewerkt met een fotograaf en filmmaker. Zo zijn er een bedrijfsfilm en een aantal reviews gemaakt, die de website versterken en uitnodigen gebruik te maken van hetgeen Hotelsterren te bieden heeft. 

hotelsterren.nl