Meld Isolement is een platform waar meldingen van gevreesd isolement worden gedaan. Is er iemand die plotseling niet meer meedoet aan een buurtactiviteit? Of is de post achter de deur aan het opstapelen? Het kan zijn dat deze persoon bewust of onbewust geïsoleerd raakt van zijn of haar sociale omgeving en zich afsluit. Meld Isolement is dan dé plek om dit door te geven. 

Het platform is (nog) niet bedoeld voor meldingen door individuen; alleen bedrijven en oganisaties kunnen meldingen doen. Je hebt dan ook een inlognaam en wachtwoord nodig. PostNL heeft in de gaten als de post ophoopt, het energiebedrijf als de rekeningen niet worden betaald en het buurthuis als iemand niet meer meedoet aan een activiteit. Hiervan wordt via de website melding gemaakt waarna professionals het verder oppakken.  

Inmiddels draait de motor van Meld Isolement ook voor een soortgelijk platform namelijk Verborgen Vrouwen. Het gaat hier vaak om vrouwen die worden onderdrukt door hun man of die door hun eigen kring worden geïsoleerd.