De Solaes Brouwerij bevindt zich op het eiland Goeree-Overflakkee. Het bier heeft een typisch Flakkees karakter. Een beetje bars, maar met een groot hart. Dat maakt het bier zo uniek van smaak.  

Het verhaal van Solaes is een mooi verhaal. Eigenaar Jan-Willem Kramer vertelt. 

“Een tijd terug deed ik een rondvaart langs Amsterdamse brouwerijen. Daar kwam ik terecht in een brouwerij die grotendeels draaide op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het sprak me direct aan: dát wil ik ook! Een kans om twee van mijn passies samen te laten komen: ik hou van bier en werken met verstandelijk beperkten doe ik ook met liefde.  

Om die eigen brouwerij te beginnen, moest Jan-Willem leren hoe je bier brouwt. Dat lukte! Met Joost van Welsenis (Kringloop Goeree-Overflakkee) raakte hij in gesprek over het opzetten van een zorgbrouwerij. Het tweetal zag wel voor zich hoe mensen met een verstandelijke beperking een rol konden spelen in de bierproductie-op-hobbyschaal. In overleg met de gemeente werd een ruimte in Sommelsdijk in gebruik genomen die benedendijks als brouwerij dient en waar op dijkniveau een proeflokaal is.  

Wij zijn betrokken geweest bij de geboorte en de groei van Solaes. Het stoere van het bier zie je terug in het logo, de website en de etiketten van alle verschillende smaeken van het bier. 

solaes.nl